JedrskaSI je digitalna platforma podpornikov jedrske energije. Njeno poslanstvo je informiranje in povezovanje ljudi, ki jedrsko energijo vidijo kot del rešitve ob izzivih energetske in podnebne prihodnosti.

Pojasnjujemo jedrsko energijo in poskušamo preseči zakoreninjen strah v družbi. Podpirajo nas jedrski strokovnjaki in slovenska podjetja, ki so povezana z jedrsko energijo.

Ekipa JedrskaSI:

Tamara Langus, odgovorna urednica

Klara Eva Kukovičič, Blaž Šunta, Peter Preskar, Primož Pribac, Luka Dekleva, Tomi Horvat

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Strokovna podpora: Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije

JedrskaSI je projekt portala ePosavje.com


Vas zanimajo podrobnosti? Tudi na ta vprašanja z veseljem odgovorimo.

Zakaj je ePosavje zagnalo projekt Jedrska.si?

ePosavje MEDIA, d.o.o. je posavska digitalna medijska hiša. Posavje je zelo majhno okolje in medijska »hišica«, kot je naše podjetje, podpira vse lokalne razvojne projekte, saj je to del našega poslanstva. ePosavje podpira in informira o strateških razvojnih projektih okolja, v katerem deluje. 

Ocenjujemo, da je projekt JEK2 strateškega pomena za razvoj Slovenije. Zagotovil bo energetsko oskrbo za naslednjih 60 let in predstavlja možnost za obstoj in razvoj gospodarstva. Hkrati bo pomembno prispeval k razogljičenju slovenskega elektroenergetskega sistema.

Posavje ima že 40 let izkušenj z življenjem z jedrsko elektrarno. Vemo, da je tak objekt varen, hkrati pa zagotavlja delovna mesta in razvoj regije. 

Kako se projekt financira?

Projekt Jedrska.si finančno podpirajo lokalna podjetja, ki poslovno sodelujejo z jedrsko industrijo v Sloveniji. Ta podjetja v izgradnji JEK2 vidijo gospodarsko priložnost za svoj razvoj in delovanje. Velik del pa brezplačno opravijo tudi podporniki, ki prihajajo iz različnih panog.

Upamo, da bo uspešno delo in pomembnost tovrstnega komuniciranja jedrskih tem prepoznalo več podjetij iz vse Slovenije. 


© Vse pravice pridržane | jedrska.si | Uredniška politika | Politika zasebnosti